onsdag 30 december 2009

Så var valparna här....

På kvällen den 28 dec när huset var fullt av gäster så änlände valparna... det blev många som kunde hjälpa till...=))) Det blev tre tikar och två hanhundar och just är det en del pipande i köket.

lördag 26 december 2009

Julmys och snart är familjen utökad.... tror jag=)

Hoppas alla haft en under bar julafton... och härliga dagar av ledighet... så har vi det och just nu går vi i väntans tider och väntar på att Wilma ska få valpar när som hellst. Hon är uträknad idag men det betyder ju inte att de måste komma idag. Vi får väl se... Här kommer en bild på året julgran som barnen har hjälpts åt att klä.

söndag 13 december 2009

Skrappinghörnan ska fixas idag.....

Jag har fått gubben med övertalning att åka till IKEA och köpa en arbetsbänk så nu ska vi göra vid teverummet och skrappinghörnan.... så kul så. Vi har spånat en del på hur vi ska göra för att det ska bli så bra som möjligt och nu tycker jag att lösningen blev kanon och varför ska man vänta.... man är som ett barn på julafton.

Igår var vi i kyrkan och tittade på ett så sött lucia tåg där A var stjärngosse och T var lucia och idag så var det en helt annan lucia. Såg så mycket gladare ut.

fredag 11 december 2009

Lucia bild

En tjej som var lite nervös... skojade med henne efteråt, att man får se glad ut. Men det är inte helt lätt med en obehaglig Lucia krona som klämmer och är väldigt tung. Det skötte du kanon tjejan.... Barnen runt om var också toppenbra men eftersom jag inte kan lägga ut bilder på dem så är de lite skuggade. Nu är första Lucia tåget av tre gjort för denna helgen. Så jag hinner fota fler gånger.
Nu är det fredag och helt underbart skönt att fira helg med familjen. Sen har jag ju även slutat på mitt jobb och det var inte en dag för sent.. Fast hon som jag jobbade med var nog lika glad att slippa mig också. Vi två var ju väldigt olika som personer och helt olika värderingar om livet. Nu ska jag lägga dessa åren bakom mig och se dom som en erfarenhet rikare. Efter jul ska jag börja studera och ser så fram emot detta. Vi får väl se vart det leder sen.... men att komma tillbaka till det jobb jag haft kommer jag inte att göra.

Lucia....

Dagen idag ska jag börja med att följa med mellantjejan till skolan då hon ska vara Lucia. Kronan är klädd och blev så fin så, fast jag lämnade iväg den och fick gjort det. Ibland är det skönt att sköpa sig ifrån jobbet. =)) Ska försöka få en bild på henne som jag kan lägga in under dagen. I eftermiddag ska jag iväg och handla lite julklappar till barnen. Vi får väl se om de varit snälla...

onsdag 2 december 2009

Skrappad toa rulle

Här har jag skrappat på en toarulla till en skylt till just en toadörr. Vilken fantasi man har. Men barnen tyckte den var häftig. Alltså sitter just nu idag denna lilla skylt på toan i källaren och ibland känns det som om man går in där på egen risk=)

Här har man redan fått smak på julen::

I söndes firade vi första advent med att tända första ljuset... sen var det tipspromenad och T klass hade lottförsäljning för att käna in pengar till klasskassan. När vi kom hem igen var det glögg och pepparkakor som gällde. Vårt första Lucia tåg har vi nu klarat av och vi ska hinna med tre till... men det är så fint att titta på. Nästa lördag ska T vara Lucia med levande ljus i Hasslövs kyrka och det är något hon planerat på i några år. Vi har varit i skogen för att kolla ut vart vi ska finna lingonris=))
Lussebullarna bakade vi måndes kväll. Barnen har varit lediga mån och tis så då passade vi på. Det blir detta som bjuds på torsdag när E fyller år.

tisdag 1 december 2009

Kan snart andas ut.....

Sista barngruppen idag och sen på söndag så ska vi ha lite uppvisning för föräldrarna i kyrkan sen är det lite kontorstimmar och en jullunch sen är det äntligen över och jag bara längtar....

På torsdag fyller äldsta dottern år och här ska vara kalas. Mycket att förbereda men jag ska försöka att ta mig tid till att åka in och skrappa i morgon kväll. Känner att det skulle vara så kul och komma in och träffa alla.

Tycker att bloggandet har blivit tråkigt och har lite tanke på att lägga ner den.... sen eftersom den inte hellre fungerar och uppdateras så känns det inte så stor mening att skriva här. Jag får fundera på detta....